diumenge, 18 de maig del 2008

Per si vols calcular el teu IF o índex de felicitat

Avui he fet neteja del PC i he recuperat una entrevista que vaig guardar de la Contra de La Vanguardia l’any passat al psicòleg Ferran Salmurri, segons el qual la felicitat es pot aconseguir seguint determinades tècniques mentals.
Segons Salmurri també podem calcular el nostre índex de felicitat, l'IF. Com? doncs tenint en compte cinc factors de la nostra vida i posar-hi una nota, de l'1 al 10. Després cal sumar-ho i dividir-ho per cinc.
Els cinc factors són aquests:
  1. Autoestima
  2. Capacitat de pensament positiu
  3. Relacions amb els altres
  4. Autocontrol emocional
  5. Autocontrol de la conducta
Si ho fas, desitjo que el resultat sigui alt.

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Hi ha qui diu que la felicitat és l'absència de desitjos.
Altres diuen que la felicitat només depèn d'un mateix, que el que és important no és el que et passa a la vida sinó com ho vius.
I també hi ha qui relaciona la felicitat bàsicament en estimar i ser estimat.
I jo,que penso que les tres afirmacions són certes, segueixo perseguint-la, la qual cosa demostra que no n'hi ha prou de saber com aconseguir-la.
Els indexs serveixen de poca cosa.. o de molta, tot depèn de què remouen les preguntes. Ja se sap que tot és relatiu i que un minut no dura igual si ets assegut al wàter o esperant a fora per entrar.
Molt guapos a la foto amb en Josep.
Nanit
Nanit!!

Tot Barcelona ha dit...

Mí índice de felicidad se basa en unos cálculos propios, son cotidianos. La Vanguardia de ayer, pg 10 : Somalia se encuentra en un caos. Pg 11 : Etiopía se hunde en el hambre. Pg. 16 : Libano otra vez en guerra civil. Páginas interiores : La Generalitat deniega ayudas a 2.500 jóvenes para adquirir pisos, porque no tiene cash....Evidentemente, mí indice ponderado de felicidad del 18 de mayo, es nefasto. Y si a eso le añado, una frivolité...que se jugó a las 9 de la noche...¿ que voy a contar ?...salut
miquel

Ester ha dit...

Buaf Miquel, si estem al dia de l'actualitat és impossible ser feliç!